Overige diensten

Kredieten

Er zitten grote verschillen in de kosten en voorwaarden van leningen. Wij werken samen met een groot aantal kredietverstrekkers zodat wij de scherpste rente met goede voorwaarden aan u kunnen aanbieden.

Hoeveel u kunt lenen en wat u maandlasten hierbij zullen zijn, kunnen wij voor u berekenen. Door kritisch te zijn bij het afsluiten van een lening valt er veel geld te besparen.

De twee gangbare leenvormen zijn een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Welke vorm het beste bij u past, is afhankelijk van uw bestedingsdoel.

Starterslening

De starterslening is bedoeld voor het aankopen van de eerste woning (bestaande bouw). Deze lening kan gebruikt worden om het verschil op te vangen tussen de koopsom van een woning en het maximale bedrag dat banken kunnen verstrekken. De starterslening komt naast de reguliere hypotheek onder NHG. De eisen en de hoogte van deze extra lening zijn o.a. afhankelijk van uw totale inkomen, de eisen van uw gemeente waar u de woning koopt en het wel of niet bezitten van eigen spaargeld.

Wat zijn de voordelen van een starterslening?

De starterslening heeft vergelijkbaar met een reguliere hypotheek een looptijd van 30 jaren. De hypotheekrente van de starterslening staat standaard voor een periode van 15 jaar vast. De eerste 3 jaar hoeft u over de starterslening geen rente en aflossing te betalen. Daarna wordt er getoetst in hoeverre u na drie jaar wel in staat bent om de woonlasten zelf te dragen.

Wat zijn de voorwaarden voor een starterslening?

De voorwaarden worden opgesteld door uw gemeente waar u de woning koopt. Per gemeente zijn de voorwaarden voor het verkrijgen van de starterslening daardoor verschillend. Zo is de maximale verstrekking en voor wie de starterslening beschikbaar wordt gesteld afhankelijk van de gemeente.

Inmiddels hebben wij veel ervaring opgebouwd met het adviseren en afsluiten van de starterslening van de diverse gemeenten. Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor de starterslening, neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Ontwerp & realisatie: Nilsson